Година спілкування « Ще раз про щастя»

2018-05-28

Година спілкування пройшла в районній бібліотеці для учасників клубу за інтересами «Сива ластівка». Гостями заходу були селищний голова О.Сидоренко та викладач музики Оржицької БДЮТУ О.Печериця. Олена Вікторівна звернулася до членів клубу з проханням взяти посильну участь в озелененні селища, відповіла на численні запитання присутніх.

Ольга Іванівна розповіла про написання своєї дипломної роботи на тему: «Громадські об’єднання і їх роль у сучасній Україні», де використала матеріали з досвіду роботи клубу «Сива ластівка», наголосивши на важливості культурно – просвітницької діяльності клубу. Разом із своєю вихованкою Н. Мустафіною виконала пісню про щастя.

/Files/images/vesna/DSC_1594.JPG

Далі година відбулася згідно з планом. В.Бондаренко розповів про походження слова «щастя» з точки зору мовознавців, про те, як пояснюють це слово словники. Що говорять про щастя повір’я, присутні дізналися з виступу О.Яковенко. Як витлумачено поняття «щастя» в прислів’ях і приказках повідала В.Рудник. Висловлювання про щастя Богдана – Ігоря Антоновича, В.Симоненка, Г.Сковороди, В.Сухомлинського, Піфагора, О.Підсухи, Сенеки, Ф.Бекона та інших зачитали. Л.Петрик і Н.Мизюра.

З цікавістю переглянули присутні інсценізацію уривку з твору Г . Сковороди «Розмова подорожніх про справжнє щастя».

Під час заходу бібліотекар провела анкетування «Для мене щастя – це…». Прес – стіна «Нарешті щасливий» зібрала родзинки власних висловлювань про щастя. Свої думки про щастя висловили подружжя В.та А. Кіяниць, Р. Кирнос, К. Мацала, М. Говоруха, Г. Литвиненко, Н. Гапенко.

Л. Василькова – бібліотекар читального залу.

Кiлькiсть переглядiв: 439

Коментарi